Nařezat citrón a naplnit solí, nejlepší zálivka do salátu připravená z citronů recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 1 porce
  • 0 minut
Tomáš, 01. 02. 2019

Pro 1 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1. Citrony si nejdříve důkladně omyjeme a uděláme do nich dva podélné zářezy tak, abychom je úplně nepřekrojili.
    2. Každý citrón následně naplníme kopcovitou lžící soli.
    3. Citrony vložíme do skleněné nádoby, kterou jsme si předtím sterilizovali.
    4. Přidáme sůl, která nám zůstala a všechno ostatní koření. Pokud chcete jen citrony naložené se solí, koření nepřidávejte.
    5. Víčko dobře utěsněte a nádobu dejte do tmavé místnosti, kde je pokojová teplota.
    6. Po 3 dnech nádobu otevřeme a dobře citrony stlačíme, tak aby je šťáva zcela zakryla.
    7. Pohár necháme v tmavé místnosti další měsíc.
    8. Takovou fantastickou šťávu můžete pak přidávat do různých jídel, nejlepší je však do letních fresh salátů, bez kterých se v létě neumíme obejít.