Nejlepší sekaná s bramborovou kaší a cibulkou: Domácí klasika, která nezklame recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 125 minut
Jan, 13. 06. 2025

Šťavnatá sekaná pečeně, sametová bramborová kaše a křupavá smažená cibulka – tohle jídlo je návratem do dětství a klasikou, která potěší každého milovníka české kuchyně. Připravte si ji podle tohoto ověřeného receptu a vychutnejte si domácí oběd, jak má být.

Pro 4 porce

Ingredience

Na sekanou:

Na bramborovou kaši:

Na smaženou cibulku:

Postup přípravy

  • Sekaná pečeně: Namoč žemli do mléka, poté ji vymačkej a rozdrob. V míse smíchej maso, žemli, vejce, smetanu, hořčici, česnek, bylinky a koření. Vše důkladně prohněť rukama. Vytvaruj šišku a obal ji slaninou. Peč v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 60–75 minut.
  • Bramborová kaše: Brambory oloupej, nakrájej a uvař v osolené vodě doměkka. Po scezení přidej máslo a ohřáté mléko. Rozmačkej šťouchadlem dohladka.
  • Smažená cibulka: Cibuli nakrájej na kolečka, obal v mouce a smaž dozlatova. Po osmažení nech okapat na papírové utěrce.

Celková doba přípravy

125 minut

Závěr

Tato kombinace šťavnaté sekané, jemné kaše a křupavé cibulky tvoří dokonalý domácí pokrm, který se hodí na nedělní oběd i slavnostnější příležitosti. Pokud si chceš dopřát pořádné české jídlo, tohle je sázka na jistotu.