Nejlepší recept na palačinky – jemné, pružné a vždy čerstvé

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 3 porce
  • 10 minut
Jan, 13. 06. 2025

Tento recept na domácí palačinky je zárukou úspěchu. Palačinky se netrhají, jsou jemné, pružné a zůstávají dlouho čerstvé. Díky přidání jablečného octa mají správnou strukturu a perfektně se roztírají na pánvi. Ideální základ pro sladkou i slanou náplň.

Pro 3 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Příprava těsta Do mísy dejte mléko, přidejte vejce a dobře promíchejte. Postupně přisypávejte mouku a vyšlehejte do hladké konzistence. Přidejte sůl, cukr a jablečný ocet, znovu promíchejte. Podle hustoty přilijte trochu vody a nakonec vmíchejte olej.
  • Odpočinek těsta Hotové těsto nechte odležet při pokojové teplotě alespoň 30 minut. Těsto tak získá lepší konzistenci a nebude se trhat.
  • Smažení palačinek Pánev lehce potřete olejem a rozehřejte. Těsto krátce promíchejte a nalévejte naběračkou na pánev. Smažte z obou stran dozlatova.
  • Plnění a servírování Hotové palačinky plňte podle chuti – ovocem, džemem, tvarohem, čokoládou nebo marmeládou.

Celková doba přípravy

10 minut příprava + 30 minut odležení + 20 minut smažení = cca 1 hodina

Počet porcí

8–10 tenkých palačinek (2–3 porce)

Závěr receptu

Tento univerzální recept na palačinky se vám osvědčí pokaždé. Palačinky jsou měkké, nelámou se a skvěle se hodí jak na sladké snídaně, tak i na slané večeře. Díky jednoduchým surovinám a rychlé přípravě se stanou vaším oblíbeným receptem, ke kterému se budete rádi vracet.