Nejlepší Nepečený pudinkový zákusek s lahodnou chutí… recept
- Sředně těžká přípava
- 8 porcí
- 20 minut
Pokud se vám během horkých letních dnů nechce trávit čas u sporáku, můžete si připravit tento nepečený dezert. Lahodný pudinkový krém, nadýchaná šlehačka, křehké sušenky s jemnou rumovou aroma a kakaová posypka dělají z tohoto dezertu osvěžující pochoutku, která se perfektně hodí ke kávě.
Pro 8 porcí
Ingredience
Postup přípravy
- Příprava pudinkového krému: V hrnci zahřejte 300 ml mléka s krystalovým cukrem a vanilkovým cukrem, dokud se cukr nerozpustí. V jiné nádobě smíchejte zbytek mléka s pudinkovým práškem a vejcem. Když se mléko v hrnci začne vařit, přidejte do něj směs s pudinkovým práškem a stále míchejte, dokud nezhoustne. Poté odstavte a nechte pudink vychladnout.
- Příprava máslového krému: Změklé máslo vyšlehejte s moučkovým cukrem do hladké pěny. Jakmile je pudink vychladlý, postupně ho vmíchejte do máslového krému.
- Skládání dezertu: Do formy naskládejte první vrstvu máslových sušenek. Sušenky můžete pokapat mlékem smíchaným s trochou rumu (nebo rumovou aromou) nebo je do mléka krátce namočit. Na vrstvu sušenek natřete část pudinkového krému a opět přidejte vrstvu namočených sušenek. Opakujte vrstvení, dokud neminete všechny suroviny. Poslední vrstva by měla být z krému.
- Dokončení: Vyšlehejte smetanu na tuhou šlehačku a rozvrstvěte ji na poslední vrstvu krému. Povrch dezertu posypte kakaem, Grankem nebo strouhanou čokoládou.
- Chlazení: Dezert nechte alespoň 4 hodiny vychladit v lednici, ideálně přes noc, aby sušenky nasákly a dezert zpevnil.