Nejlepší nekynuté koláčky s tvarohem, povidly a drobenkou – vláčné a voňavé! recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 20 porcí
  • 90 minut
Jan, 30. 04. 2025

Vyzkoušejte recept na nadýchané a rychlé nekynuté koláčky, které si zamilujete hned napoprvé! I bez dlouhého kynutí získáte jemné a měkké těsto, které se v kombinaci s tvarohovou náplní, povidly a drobenkou promění ve sladký zázrak. A bonus? Těsto je obohaceno máslem a sádlem pro extra chuť a vláčnost.

Pro 20 porcí

Ingredience

Na těsto:

Na kvásek:

Tvarohová náplň:

Navíc:

Postup přípravy

  • Připravíme kvásek: Do vlažného mléka přidáme cukr, mouku a droždí. Necháme chvíli vzejít.
  • Těsto: Všechny suroviny spojíme s kváskem a vypracujeme měkké, nelepivé těsto. Kynutí není potřeba – těsto je ihned připraveno k použití.
  • Tvarování: Z těsta tvoříme malé kuličky (koláčky), lehce je zmáčkneme a vytvoříme důlek.
  • Plnění: Do středu dáme tvarohovou náplň, rozinky a trochu povidel. Posypeme drobenkou.
  • Pečení: Koláčky pečeme v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova (cca 20 minut – podle trouby).
  • Dokončení: Ještě teplé koláčky potřeme (nebo pokapeme) rozpuštěným máslem s trochou rumu.

⏱️ Celková doba přípravy:

90 minut

👥 Počet porcí:

cca 50 koláčků

🧡 Závěr

Tyto nekynuté tvarohové koláčky s povidly jsou důkazem, že i bez zdlouhavého kynutí lze vytvořit dokonale jemný a chutný dezert. Ideální na oslavy, svátky nebo jen tak k nedělní kávě. Rumové máslo jim dodá nezaměnitelnou vůni i chuť. Vyzkoušejte je a uvidíte, že nebudete péct naposledy!