Nejlepší nadýchaný dezert s vanilkovým krémem a šlehačkou recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 12 porcí
  • 60 minut
Jan, 05. 11. 2025

Pokud hledáte jednoduchý, rychlý a opravdu lahodný dezert pro rodinu či návštěvu, tento nadýchaný pěnový zákusek je ideální volba. Kombinace kakaového korpusu, jemného vanilkového krému a domácí šlehačky vytváří lehký dezert, který zmizí ze stolu během chvilky. Je vhodný na oslavy, sváteční chvíle i běžný víkendový moučník ke kávě.

Pro 12 porcí

Ingredience

Těsto:

Krém:

Domácí pěna:

Na dokončení:

Postup přípravy

  • Příprava korpusu: Žloutky vyšlehejte s cukrem a vanilkovým cukrem do světlé pěny. Přidejte vodu, olej, mouku s práškem do pečiva a kakaem a promíchejte do hladkého těsta.
  • Pečení: Těsto nalijte na plech 30×32 cm vyložený pečicím papírem a pečte na 180 °C asi 15–20 minut. Nechte zcela vychladnout.
  • Krém: Uvařte z mléka, pudinků a cukru hustý pudink. Do teplého vmíchejte margarín a nechte mírně zchladnout.
  • Pěna: Bílky se špetkou soli vyšlehejte do tuhého sněhu a opatrně vmíchejte do teplého pudinkového základu.
  • Vrstvení: Nadýchaný krém rozetřete na kakaový korpus.
  • Dokončení: Vyšlehejte smetanu do tuha a rovnoměrně ji rozetřete na horní vrstvu krému. Povrch posypte strouhanou čokoládou.
  • Nechte v lednici minimálně 4 hodiny chladit, ideálně přes noc.

Celková doba přípravy: 60 minut

Počet porcí: 12 porcí

Závěr

Tento nadýchaný pěnový zákusek je skvělým dezertem pro všechny, kdo dávají přednost lehkým a jemným moučníkům. Díky jednoduchému postupu je vhodný i pro méně zkušené pekaře. Chuťově je vyvážený, jemný a perfektně doplňuje šálek kávy nebo čaje. Hodí se na oslavy, víkend i běžné domácí pohodové chvíle.