Nejlepší máslový krém na dorty, zákusky i muffiny recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 12 porcí
  • 30 minut
Jan, 28. 03. 2025

Tento lahodný a stabilní máslový krém je perfektní volbou pro zdobení dortů, muffinů i dezertů. Díky jednoduché přípravě ho zvládne i začínající cukrář. Krém skvěle drží tvar, má hedvábnou konzistenci a můžete ho dochutit podle své chuti.

Pro 12 porcí

Ingredience

Volitelné přísady:

Postup přípravy

  • Příprava cukrového sirupu – Cukr nasypeme do hrnce se silnějším dnem a zalijeme vodou. Na mírném ohni vaříme bez míchání, dokud sirup nedosáhne teploty 120 °C. Pokud nemáte teploměr, můžete použít vidličku – sirup by měl pomalu stékat a vytvářet tenkou linii.
  • Šlehání žloutků – Mezitím si mixérem vyšleháme žloutky dohladka.
  • Spojení se sirupem – Jakmile sirup dosáhne správné teploty, odstavíme ho z ohně a necháme půl minuty stát. Poté ho tenkým proudem za stálého šlehání zapracujeme do žloutků. Šleháme, dokud směs nevychladne a nezhoustne.
  • Postupné přidání másla – Do vyšlehané směsi postupně přidáváme máslo nakrájené na kostičky a každou část důkladně zašleháme.
  • Dochucení – Pokud chceme krém ochutit, přidáme vanilkový extrakt, kávový extrakt nebo rozpuštěnou čokoládu a dobře promícháme.
  • Dokončení – Hotový krém je ihned připraven k použití. Pokud je příliš tekutý, stačí ho nechat chvíli v lednici, aby zpevnil.

Čas přípravy a počet porcí:

  • Celková doba přípravy: 30 minut

  • Počet porcí: přibližně 500 g krému (vystačí na střední dort nebo cca 12 muffinů)

Závěr

Tento máslový krém je perfektní volbou pro dorty, muffiny i zákusky. Má jemnou, nadýchanou strukturu a díky vyšlehání do pěny krásně drží tvar. Vyzkoušejte ho v různých variantách a přizpůsobte si ho podle chuti.