Nejlepší květáková polévka s mrkví a sýrem za 30 minut hotová recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 8 porcí
  • 0 minut
Tomáš, 18. 01. 2019

Pro 8 porcí

Ingredience

Postup přípravy

    1.  Nakrájejte květák na malé růžičky. Nastrouhejte mrkev a nasekejte celer na malé kousky.
    2. Květák, mrkev a celer dejte do hrnce a zalijte vývarem nebo vodou s bujónem. Přiveďte k varu a pak dusíme 12 – 15 minut nebo dokud není zelenina změklá.
    3.  V jiném kastrolu rozpustíme na mírném plameni máslo. Vmíchejte mouku, sůl a pepř. Postupně přilévejte mléko. Přiveďte k varu a vařte za stálého míchání 2 minuty nebo dokud směs nezhoustne.
    4. Snižte plamen a vmíchejte nastrouhaný sýr. Odstavte a vmíchejte do květákové směsi. V případě potřeby dochuťte a podávejte.