Nejlepší jablečný koláč s tvarohem: Recept, který si zamilujete recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 10 porcí
  • 90 minut
Jan, 07. 04. 2025

Hledáte rychlý a nadýchaný jablečný koláč s tvarohem, který se hodí ke kávě i jako dezert po večeři? Tento recept je ideální kombinací šťavnatých jablek, jemného tvarohu a křehkého těsta. A co je nejlepší? Připravíte ho bez složitostí z běžných surovin.

Pro 10 porcí

Ingredience

Na těsto:

Na náplň:

Postup přípravy

  • Připravíme těsto: Vyšleháme změklý margarín s moučkovým cukrem. Přidáme vejce, sůl a prášek do pečiva. Za stálého míchání postupně přisypáváme mouku, dokud nezískáme kompaktní těsto. Zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme odležet 40 minut v lednici.
  • Připravíme náplň: Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo. Dochutíme skořicí a vanilkou. V jiné misce smícháme tvaroh se zakysanou smetanou, cukrem, vejcem, solí a lžící mouky do hladké směsi.
  • Sestavíme koláč: Těsto rozdělíme na dvě části. Jednu rozválíme a přeneseme na plech vyložený pečicím papírem (posypaný trochou mouky, aby se nelepilo). Pokládáme střídavě vrstvy – jednu jablečnou, druhou tvarohovou.
  • Přikryjeme a pečeme: Druhou část těsta rozválíme a položíme navrch. Přebytečné těsto odřízneme a můžeme z něj vytvořit dekorace na povrch. Vidličkou propícháme celý koláč a jemně potřeme nastrouhaným jablkem pro zlatavou barvu.
  • Pečeme: Vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme cca 40 minut, dokud povrch nezezlátne.

Celková doba přípravy:

90 minut (včetně chlazení těsta)

Počet porcí:

12–15 kousků

Závěr

Tento domácí jablečný koláč s tvarohem je perfektní volbou, když chcete připravit něco sladkého a voňavého, co si zamiluje celá rodina. Vláčná tvarohová náplň v kombinaci s jablky dělá z tohoto koláče neodolatelnou pochoutku, kterou budete péct znovu a znovu. Skvěle chutná ještě lehce teplý i druhý den ke kávě.