Nejlepší houbová polévka na svátky: Tradiční recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 6 porcí
  • 60 minut
Jan, 22. 01. 2025

Tato houbová polévka je tradičním pokrmem, který si užijete na svátky, ale skvěle chutná po celý rok. Příprava je jednoduchá a rychlá, přičemž výsledkem je sytá, voňavá polévka, která vás zahřeje.

Pro 6 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Příprava hub: Sušené hřiby namočte na několik hodin do vody, poté vodu slejte a nalijte novou čistou vodu.
  • Příprava základu: Na másle zpěňte nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile je měkká, přidejte na ni namočené houby, osolte a přidejte bobkové listy, celý pepř a bujón. Vařte asi 30 minut.
  • Příprava brambor: Zatímco se houby vaří, oloupejte a nakrájejte brambory na menší kostky.
  • Vaření polévky: Po 25 minutách přidejte do polévky brambory a vařte je do měkka. Mezitím smíchejte kysanou a sladkou smetanu s trochou mouky, aby vznikla hladká směs.
  • Dokončení polévky: Jakmile jsou brambory měkké, za stálého míchání přidejte smetanovou směs a vařte dalších 10 minut. Nakonec dochuťte cukrem a octem podle vlastní chuti.

Celkový čas přípravy:

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 45 minut
  • Celkový čas: 1 hodina

Počet porcí:

  • 6 porcí

Kokosové tyčinky Bounty recept

cukroví
60 minut
4.7
(59)
27. 05. 2024 Tomáš

Nadýchaný bílkový krém recept

dezerty
100 minut
4.7
(58)
27. 05. 2024 Tomáš