Nejlahodnější domácí krém vhodný do všech sladkých pokrmů recept

Ingredience

  • Vaječný bílek – 4 ks (jsou-li malé – 5 ks)
  • Cukr — 1 hrnek.
  • Vanilkový cukr —1 balíček
  • Kyselina citronová — 1/4 čaj. lžičky
4x
0 Kcal
00:00
Snadné

Postup přípravy

  1. V mixéru pomalu ušlehejte bílky, přidejte cukr, vanilkový cukr a kyselinu citronovou.
  2. Postavte do vodní lázně, když už voda vaří, a šlehejte mixérem 10−15 min.
  3. Získáte bohatou sněhobílou hmotu.
  4. Když se na krému objeví stopy šlehače (krém se začne ulpívat na metlách), vyndejte hrnec a šlehejte ještě 3−4 minuty.
  5. Počkejte, až vychladne, přidejte barvivo a můžete tvořit.