Nejjemnější tvarohový koláček s naprosto jednoduchou přípravou recept
- Snadné na přípravu
- 4 porce
- 0 minut
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
-
Na náplň:
- 500 g jemného tvarohu,
- citronovou kůru z jednoho citronu,
- 1 bal. vanilkového cukru,
- Med dle chuti
Na vrch:
- moučkový cukr
- Cukr ušleháme s vajíčky do pěny. Přidáme změklé máslo, vanilkový cukr a 200 ml mléka.
- Postupně přidáváme i prášek do pečiva a mouku. Vymícháme jednotné těsto a ½ navrstvíme na plech vyložený pečícím papírem o rozměrech 25 x 35 cm.
- Tvaroh utřeme s medem, citronovou kůrou a vanilkovým cukrem.
- Krém navrstvíme na plech, přikryjeme zbylým těstem, uhladíme a vložíme do vyhřáté trouby.
- Pečeme při teplotě 120 stupňů, dokud koláček není na povrchu zlatavý.
- Necháme vychladnout a posypeme práškovým cukrem.