Nejjemnější tvarohový koláček s naprosto jednoduchou přípravou recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 15. 02. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Na náplň:

    • 500 g jemného tvarohu,
    • citronovou kůru z jednoho citronu,
    • 1 bal. vanilkového cukru,
    • Med dle chuti

    Na vrch:

    • moučkový cukr
    1. Cukr ušleháme s vajíčky do pěny. Přidáme změklé máslo, vanilkový cukr a 200 ml mléka.
    2. Postupně přidáváme i prášek do pečiva a mouku. Vymícháme jednotné těsto a ½ navrstvíme na plech vyložený pečícím papírem o rozměrech 25 x 35 cm.
    3. Tvaroh utřeme s medem, citronovou kůrou a vanilkovým cukrem.
    4. Krém navrstvíme na plech, přikryjeme zbylým těstem, uhladíme a vložíme do vyhřáté trouby.
    5. Pečeme při teplotě 120 stupňů, dokud koláček není na povrchu zlatavý.
    6. Necháme vychladnout a posypeme práškovým cukrem.