Nejjemnější koláč připraven z 200 g tvarohu a 4 vajec! Toto dělám pravidelně a rodina je nadšená recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 8 porcí
  • 150 minut
Tomáš, 20. 12. 2024

Tento tvarohový koláč je ideální volbou pro milovníky jemných a svěžích dezertů. Jeho příprava je snadná, takže ho zvládne každý. Vyzkoušejte tento recept a připravte své rodině sladkou pochoutku, která se rozplývá na jazyku.

Pro 8 porcí

Ingredience

Na těsto:

Na krém:

Postup přípravy

  • Příprava těsta: Vejce vyšlehejte s cukrem do světlé a nadýchané pěny. Mouku smíchejte s vanilkovým cukrem, práškem do pečiva a špetkou soli. Postupně přidávejte suché ingredience k pěně z vajec a cukru.
  • Pečení korpusu: Plech o velikosti 20 × 30 cm vyložte pečicím papírem a lehce potřete olejem. Těsto nalijte na plech a pečte v předehřáté troubě při 200 °C zhruba 10 minut.
  • Příprava krému: Smíchejte tvaroh s cukrem a vanilkovým cukrem. Zvlášť vyšlehejte smetanu do tuha a poté ji jemně vmíchejte do tvarohové směsi.
  • Sestavení koláče: Upečený korpus nechte vychladnout a poté jej rozřízněte na polovinu. Pokud jsou okraje korpusu nerovné, můžete je oříznout. Na jednu polovinu naneste vrstvu krému a přiklopte druhou polovinou. Zbytek krému rozetřete na vrch koláče a uhlaďte nožem.
  • Dokončení: Hotový koláč zasypte kakaem a nechte alespoň 2 hodiny odležet v lednici, aby chutě dokonale prolnuly.

Celková doba přípravy:

  • Příprava: 20 minut
  • Pečení: 10 minut
  • Chlazení: 2 hodiny
  • Celkem: 2 hodiny 30 minut

Servírujte tento tvarohový koláč k odpolední kávě nebo jako dezert po rodinném obědě. Dobrou chuť! 😊