Nejjemnější tvarohový koláč – lehký jako sněhová vločka recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 6 porcí
  • 30 minut
Jan, 06. 03. 2025

Tento neuvěřitelně jemný tvarohový koláč se doslova rozplývá na jazyku. Díky kombinaci nadýchaného piškotu a smetanového tvarohového krému získáte dezert, který si zamilujete po prvním ochutnání. Je lehký, svěží a připravený během chvilky!

Pro 6 porcí

Ingredience

Na korpus:

Na krém:

Postup přípravy

  • Vyšlehejte vejce s cukrem do nadýchané pěny.
  • V jiné misce smíchejte mouku, vanilkový cukr, prášek do pečiva a špetku soli. Postupně přidávejte k vaječné pěně a jemně promíchejte.
  • Připravte si plech o velikosti 20 × 30 cm, vyložte ho pečicím papírem a lehce potřete olejem.
  • Pečte na 200 °C po dobu 10 minut, dokud těsto nezezlátne.
  • Mezitím si připravte krém – tvaroh smíchejte s cukrem. Smetanu vyšlehejte zvlášť a poté ji jemně vmíchejte do tvarohové směsi.
  • Upečený korpus rozřízněte na polovinu. Pokud má těsto nepravidelné okraje, můžete je zarovnat.
  • Na jednu polovinu naneste vrstvu krému, přiklopte druhým plátem a zbylým krémem potřete celý povrch dortu.
  • Nakonec posypte kakaem a nechte koláč vychladnout.

Celková doba přípravy: 30 minut

Počet porcí: 6–8 porcí

Závěr:

Tento tvarohový koláč okouzlí svou lehkostí a nadýchaností. Díky jednoduché přípravě ho zvládne i začátečník a skvěle se hodí ke kávě nebo jako osvěžující dezert do horkých dnů. Vyzkoušejte a dopřejte si dokonalou kombinaci tvarohu a piškotu, která se rozplývá na jazyku!