Nejjednodušší jablečný hrnkový koláč: Rychlý a chutný dezert pro každého recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 12 porcí
  • 70 minut
Jan, 28. 03. 2025

Hledáte jednoduchý a rychlý recept na lahodný jablečný koláč? Tento jablečný hrnkový koláč je ideálním řešením. Je tak snadný, že jej zvládne každý, i bez předchozích zkušeností v kuchyni. Stačí navrstvit ingredience, vložit do trouby a po chvíli máte fantastický dezert, který si zamilujete!

Pro 12 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Příprava suchých ingrediencí: V míse smíchejte cukr, krupici a mouku.
  • Příprava vrstev: Připravte si 3 stejné sklenice a do každé navrstvíte stejné množství suché směsi.
  • Příprava jablek: Jablka omyjte, oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle (můžete je nechat se slupkou pro lepší chuť a vitamíny).
  • Vrstvení v formě: Formu vyložte pečícím papírem a začněte vrstvit. Na dno dejte první vrstvu suché směsi, pak přidejte strouhaná jablka. Na jablka nasypte druhou vrstvu suché směsi, přidejte zbytek jablek a zakryjte třetí vrstvou suché směsi.
  • Příprava mléčné směsi: Do sklenice nalijte teplé mléko a přidejte kousek změklého másla. Míchejte, dokud se máslo nerozpustí.
  • Zalévání koláče: Pomocí velké lžíce rovnoměrně zalijte koláč mléčnou směsí.
  • Pečení: Koláč několikrát propíchejte nožem a vložte do předehřáté trouby. Pečte při 180 °C asi 50 minut, dokud nebude krásně zlatavý.
  • Chlazení a podávání: Po uplynutí této doby koláč vyjměte a nechte vychladnout. Hotový koláč posypte moučkovým cukrem, nakrájejte a podávejte.

Celkový čas přípravy: 1 hodina 10 minut

Počet porcí: 12

Závěr:

Tento nejjednodušší jablečný hrnkový koláč je skvělým tipem pro všechny, kteří hledají rychlý a chutný dezert bez složitých příprav. Navíc, díky jednoduchým ingrediencím, je dostupný pro každého. Pokud nemáte moc času, ale chcete připravit něco výborného pro rodinu nebo návštěvu, tento recept je tím pravým řešením. Ať už k odpolední kávě, nebo na oslavu, vždy potěší!