Nejjednodušší a nejrychlejší jahodový koláč s vanilkovým krémem – ideální na léto recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 16 porcí
  • 30 minut
Jan, 28. 04. 2025

Jahodová sezóna je v plném proudu a s ní přichází ten pravý čas na osvěžující dezerty. Tento jahodový koláč s vanilkovým krémem je dokonalou volbou – snadný, rychlý a neodolatelně chutný. Připravte si jej na rodinné oslavy, víkendové posezení nebo jen tak pro radost.

Pro 16 porcí

Ingredience

Na těsto:

Na vanilkový krém:

Na vrch:

Postup přípravy

  • Příprava těsta Vejce vyšlehejte s cukrem a vanilkovým cukrem do světlé pěny. Přidejte olej, mléko a nakonec postupně vmíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 20 minut. Po upečení nechte korpus zcela vychladnout.
  • Příprava krému Uvařte pudink podle návodu na balení, ale s použitím pouze 500 ml mléka a dvou lžic cukru. Nechte vychladnout. Vychladlý pudink vyšlehejte spolu s tvarohem a smetanou ke šlehání do hladkého krému.
  • Sestavení koláče Na vychladlý korpus rovnoměrně rozetřete připravený vanilkový krém. Poklaďte hustě čerstvými jahodami. Pokud chcete, připravte dortové želé podle návodu a jahody jím přelijte.
  • Chlazení Koláč dejte vychladit do lednice alespoň na 2 hodiny, aby krásně ztuhl a chutě se propojily.

Celková doba přípravy

  • Příprava: 30 minut

  • Pečení: 20 minut

  • Chlazení: min. 2 hodiny

  • Celkem: cca 3 hodiny (včetně chlazení)

Počet porcí

  • přibližně 16 porcí

Tipy pro dokonalý výsledek

  • Používejte co nejčerstvější jahody, aby byl koláč svěží a voňavý.

  • Nechte korpus vychladnout před nanášením krému – zabráníte tak jeho roztékání.

  • Citronová kůra v krému dodá osvěžující podtón.

  • Pokud chcete, můžete koláč ozdobit i lístky máty nebo jemným posypem kokosu.

Závěr

Tento jahodový koláč s vanilkovým krémem je perfektní volbou pro každého, kdo hledá snadný a přitom fantasticky chutný dezert. Spojení nadýchaného korpusu, jemného krému a svěžích jahod okouzlí každého strávníka. Vyzkoušejte tento recept a vychutnejte si letní sladkost v té nejlepší podobě!