Celková doba přípravy
-
Příprava: 30 minut
-
Pečení: 20 minut
-
Chlazení: min. 2 hodiny
-
Celkem: cca 3 hodiny (včetně chlazení)
Počet porcí
-
přibližně 16 porcí
Tipy pro dokonalý výsledek
-
Používejte co nejčerstvější jahody, aby byl koláč svěží a voňavý.
-
Nechte korpus vychladnout před nanášením krému – zabráníte tak jeho roztékání.
-
Citronová kůra v krému dodá osvěžující podtón.
-
Pokud chcete, můžete koláč ozdobit i lístky máty nebo jemným posypem kokosu.
Závěr
Tento jahodový koláč s vanilkovým krémem je perfektní volbou pro každého, kdo hledá snadný a přitom fantasticky chutný dezert. Spojení nadýchaného korpusu, jemného krému a svěžích jahod okouzlí každého strávníka. Vyzkoušejte tento recept a vychutnejte si letní sladkost v té nejlepší podobě!