Nejchutnější zákusek se zakysanou smetanou recept
- Sředně těžká přípava
- 8 porcí
- 0 minut
Pro 8 porcí
Ingredience
ozdoba: 2 balíčky hořké čokolády
Postup přípravy
-
Těsto
- 1 balíček prášku do pečiva
- ,100 g cukru krupice
- ,100 ml vody
- ,200 ml oleje
- ,2 lžíce kakaa
- ,3 vejce
- ,150g hladké mouky
Krém:
- cukr
- ,rum
- ,2 kelímky zakysané smetany
- ,2 kelímky pomazánkového másla 1 – 2 kelímky smetany ke šlehání
- Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.
- Cukr, mouku, kakao, prášek do pečiva, olej, vodu a žloutky důkladně zamícháme do sebe.
- Z bílku ušleháme tuhý sníh, který lehce zapracujeme do základu těsta.
- Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě.
- Upečený korpus necháme vychladit.
- Zakysanou smetanu s pomazánkovým máslem lehce zašleháme. Podle chuti přidáme cukr a rum.
- Jednu až dvě smetany ušleháme s vanilkovým cukrem a opatrně vmícháme do krému.
- Krém natřeme na vychladlý korpus a posypeme hustě strouhanou hořkou čokoládou.
- Zákusek ze zakysané smetany dáme do ledničky vychladit.