Nebeský zákusek Mraky: Recept, který zastíní i větrník z cukrárny recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 12 porcí
  • 170 minut
Jan, 05. 05. 2025

Zákusek „Mraky“ je dechberoucí kombinací odpalovaného těsta, sametového krému a nadýchané šlehačky. Tento dezert nejen že ohromí na pohled, ale svou chutí vás naprosto dostane. Skvělá volba ke kávě nebo jako hlavní hvězda svátečního stolu. Plech cca 25 × 37 cm

Pro 12 porcí

Ingredience

Na odpalované těsto:

Na krém:

Na dokončení:

Postup přípravy

  • Odpalované těsto Vodu s Herou přiveďte k varu. Vmíchejte hladkou mouku a za stálého míchání vařte, až se těsto nelepí na stěny hrnce. Nechte zchladnout. Do vlažného těsta postupně zašlehejte vejce. Těsto rozdělte na dva plechy vyložené pečicím papírem a pečte při 200 °C asi 23 minut. Nechte zcela vychladnout.
  • Krém Mléko, vanilkový cukr, hladkou mouku a moučkový cukr míchejte v hrnci a povařte do zhoustnutí. Po vychladnutí přidejte změklé máslo a vyšlehejte do hladkého krému. Dochutit můžete rumem.
  • Sestavení Na jeden plát těsta rozetřete celý krém a polijte rozpuštěnou čokoládou. Nechte zatuhnout. Poté navrstvěte vyšlehanou smetanu a přiklopte druhým plátem těsta nakrájeným na čtverce. Znovu polijte čokoládou a nechte v lednici zatuhnout, ideálně přes noc.

Doba přípravy a porce

  • Celková doba přípravy: cca 3 hodiny

  • Počet porcí: 12–16 (podle velikosti kousků)

Závěr

Zákusek Mraky je skutečná lahůdka pro všechny milovníky krémových dezertů. Kombinace křehkého těsta, máslového krému a nadýchané šlehačky z něj dělá hvězdu každé oslavy. Vyzkoušejte ho a zjistíte, že větrník už nebude vaším favoritem!