Nebeský zákusek Mraky: Recept, který zastíní i větrník z cukrárny recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 12 porcí
  • 170 minut
Jan, 05. 05. 2025

Zákusek „Mraky“ je dechberoucí kombinací odpalovaného těsta, sametového krému a nadýchané šlehačky. Tento dezert nejen že ohromí na pohled, ale svou chutí vás naprosto dostane. Skvělá volba ke kávě nebo jako hlavní hvězda svátečního stolu.

Pro 12 porcí

Ingredience

Na odpalované těsto:

Na krém:

Na dokončení:

Postup přípravy

  • Odpalované těsto Vodu s Herou přiveďte k varu. Vmíchejte hladkou mouku a za stálého míchání vařte, až se těsto nelepí na stěny hrnce. Nechte zchladnout. Do vlažného těsta postupně zašlehejte vejce. Těsto rozdělte na dva plechy vyložené pečicím papírem a pečte při 200 °C asi 23 minut. Nechte zcela vychladnout.
  • Krém Mléko, vanilkový cukr, hladkou mouku a moučkový cukr míchejte v hrnci a povařte do zhoustnutí. Po vychladnutí přidejte změklé máslo a vyšlehejte do hladkého krému. Dochutit můžete rumem.
  • Sestavení Na jeden plát těsta rozetřete celý krém a polijte rozpuštěnou čokoládou. Nechte zatuhnout. Poté navrstvěte vyšlehanou smetanu a přiklopte druhým plátem těsta nakrájeným na čtverce. Znovu polijte čokoládou a nechte v lednici zatuhnout, ideálně přes noc.

Doba přípravy a porce

  • Celková doba přípravy: cca 3 hodiny

  • Počet porcí: 12–16 (podle velikosti kousků)

Závěr

Zákusek Mraky je skutečná lahůdka pro všechny milovníky krémových dezertů. Kombinace křehkého těsta, máslového krému a nadýchané šlehačky z něj dělá hvězdu každé oslavy. Vyzkoušejte ho a zjistíte, že větrník už nebude vaším favoritem!