Nebesky křehký zákusek z listového těsta s jemným krémem a borůvkovým džemem recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 10 porcí
  • 50 minut
Jan, 06. 05. 2025

Chcete připravit elegantní a osvěžující zákusek, který bude chutnat jako sen? Tento nebesky křehký dezert z listového těsta s jemným žloutkovým krémem a borůvkovým džemem je tím pravým. Kombinace křehkého těsta, hedvábného krému a ovocné svěžesti vytváří harmonii chutí, kterou si zamiluje každý milovník sladkého.

Pro 10 porcí

Ingredience

Na těsto:

Na krém:

Na dokončení:

Postup přípravy

  • Příprava těsta: Listové těsto rozválejte a nakrájejte kolečkem na pizzu na stejně velké čtverce. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem. Potřete je vyšlehaným bílkem a lehce posypte krupicovým cukrem. Pečte při 180 °C asi 20 minut, dokud nejsou dozlatova upečené a nadýchané.
  • Příprava krému: V misce metličkou smíchejte žloutky, cukr a kukuřičný škrob. Mezitím v jiném hrnci ohřejte mléko, poté ho tenkým proudem vlijte ke žloutkové směsi a za stálého míchání vařte na mírném ohni do zhoustnutí. Nakonec přidejte máslo a nechte krém krátce provařit. Přelijte do misky, zakryjte fólií a dejte vychladit do lednice na 30 minut.
  • Smetanový základ: Smetanu ke šlehání vyšlehejte do tuha. Vmíchejte do ní 3 lžíce vychlazeného krému a dobře promíchejte. Přeneste směs do cukrářského sáčku.
  • Sestavení zákusku: Na polovinu upečených čtverců naneste vlnky krému. Doprostřed každého čtverce přidejte lžičku borůvkového džemu. Přiklopte druhým čtvercem a lehce přitlačte. Hotové zákusky posypte moučkovým cukrem.

Doba přípravy a počet porcí

  • Celková doba přípravy: cca 50 minut

  • Počet porcí: cca 10–12 zákusků

Závěr

Tento lehký zákusek z listového těsta s krémem a borůvkovým džemem vypadá skvěle a chutná ještě lépe. Vhodný je na oslavy, svátky i jako sladká tečka k odpolední kávě. Jeho křehkost, jemný krém a svěží ovocná chuť vás zaručeně přenesou do sladkého nebe.