Naprosto fantastický cukrový koláč z kynutého těsta přelitý smetanou recept
- Sředně těžká přípava
 - 8 porcí
 - 123 minut
 
Tento šíleně chutný a velmi jednoduchý koláč z kynutého těsta je extrémně šťavnatý díky smetaně, kterou se přelévá hned po upečení. Vyzkoušejte ho, ať už z plné, nebo z poloviční dávky!
Pro 8 porcí
Ingredience
Postup přípravy
- Příprava kvásku: V teplém mléce rozpustíme lžičku cukru, přidáme droždí, promícháme a necháme vzejít kvásek.
 - Zpracování těsta: Do misky dáme vajíčka a 100 g másla a promícháme. Přidáme špetku soli a postupně přidáváme mouku, kterou jsme proseli přes síto. Poté přidáme kvásek a zpracujeme těsto. Necháme ho kynout asi 1 hodinu.
 - Příprava formy: Připravíme si menší formu (20×20 cm), kterou důkladně vymažeme máslem.
 - Tvarování koláče: Zpracované těsto navrstvíme do formy a rovnoměrně ho rozložíme. Ruce si potřeme olejem a těsto jemně rozmačkejte do formy. Necháme kynout dalších 30 minut.
 - Vytváření dírek: Po půl hodině si znovu ruce pomastíme olejem a prstem uděláme do těsta dírky.
 - Přidání máslové směsi: 50 g másla smícháme s cukrem a pomocí lžíce tuto směs namačkáme do dírek.
 - Pečení: Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 °C cca 30 minut.
 - Zalévání smetanou: Po upečení koláč vyjmeme, propícháme párátkem a zalijeme smetanou. Vrátíme zpět do trouby na dalších cca 10 minut.
 
Podobné recepty
Další recepty
				Babiččin kokosovo-makový jablečný koláč – nejjednodušší koláč na světě
dezerty	
									
									10 minut
								
							

