Napoleon ve sklenici – rychlý dezert bez pečení za 20 minut recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 20 minut
Jan, 15. 07. 2025

Hledáte efektní, ale rychlý a nepečený dezert? Tento Napoleon ve sklenici kombinuje křupavou drobenku s jemným vanilkovým krémem a připravíte ho během chvilky bez trouby. Vychlaďte minimálně dvě hodiny a máte hotovo!

Pro 4 porce

Ingredience

Drobenka:

Krém:

Postup přípravy

  • Drobenka V míse nastrouhejte studené máslo do mouky s cukrem a solí. Rozmačkejte prsty na drobky, žádná tekutina.
  • Pražení drobenky Na suché pánvi zahřívané na střední stupeň nasypte drobenku. Pražte 8–10 minut, dokud nezačne vonět a zlátnout. Průběžně míchejte, aby se nepřipálila. Sceďte do mísy a nechte vychladnout.
  • Vanilkový krém V hrnci smíchejte žloutky s cukrem a moukou. Po částech za stálého šlehání přilévejte mléko. Na mírném ohni vařte 7–10 minut, až krém zhoustne. Sundejte z plotny, vmíchejte máslo a nechte zchladnout.
  • Sestavení ve sklenicích Na dno každé skleničky dejte vrstvu drobenky, pak vrstvu krému. Střídejte, dokud není sklenička plná. Přikryjte a dejte minimálně na 2 hodiny do lednice.

Celková doba přípravy

  • Příprava drobenky: 5 minut

  • Pražení drobenky: 10 minut

  • Příprava krému: 10 minut

  • Skládání a chlazení: 2 hodiny

    Celkem: cca 2 hodiny 25 minut

Závěr receptu

Napoleon ve sklenici je perfektní dezert, když chcete sladkou tečku bez pečení. Křupavá drobenka a hedvábný krém vytvoří stylový zážitek pro každou příležitost. Vyzkoušejte variace s citronovou kůrou, kakaem či oříšky pro ještě bohatší chuť.