Nadýchaný krémeš z listového těsta – připravený za 20 minut recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 15 porcí
  • 40 minut
Jan, 06. 05. 2025

Domácí kremeš z listového těsta je ideální volbou, když hledáte rychlý a efektní dezert. Kombinace křehkého těsta, krémového pudinku a nadýchané šlehačky vytváří zákusek, který se rozplývá na jazyku. Je vhodný na každodenní mlsání i slavnostní příležitosti. A navíc – jeho příprava zabere jen pár minut!

Pro 15 porcí

Ingredience

Těsto:

Krém:

Na dokončení:

Postup přípravy

  • Krém: V míse vyšlehejte žloutky s cukrem. Přidejte kukuřičný škrob a citronovou kůru, zalijte mlékem a důkladně promíchejte. Směs přelijte do hrnce a za stálého míchání přiveďte k varu. Vařte, dokud nezhoustne na hladký krém. Přelijte do mísy, zakryjte potravinářskou fólií a nechte zcela vychladnout.
  • Těsto: Listové těsto rozdělte na dvě poloviny. První polovinu nakrájejte na 15 čtverců. Druhou polovinu nechte vcelku a propíchejte vidličkou. Pečte na plechu s pečicím papírem při 180 °C asi 20 minut, dokud těsto není dozlatova.
  • Šlehačka: Smetanu ke šlehání rozdělte na dvě části: První část vyšlehejte do tuha a dejte do cukrářského sáčku. Druhou část zašlehejte do vychladlého krému, čímž vznikne jemný a nadýchaný náplň.
  • Sestavení: Na upečený plát listového těsta naneste krém, na něj cukrářským sáčkem vytvořte pusinky ze šlehačky. Navrch položte pečené čtverce z těsta. Vložte do lednice alespoň na 30 minut, aby řezy zpevnily.
  • Dokončení: Před podáváním kremeš posypte moučkovým cukrem.

Doba přípravy a počet porcí

  • Celková doba přípravy: cca 40 minut

  • Počet porcí: cca 15 řezů

Závěr

Nadýchaný kremeš z listového těsta je skvělou volbou, pokud chcete připravit rychlý, ale přitom luxusně vypadající a chutný dezert. Kombinace jemného krému, šlehačky a křehkého těsta vás zaručeně nadchne – a navíc ho zvládnete i bez velkých zkušeností v kuchyni. Ideální pro nedělní odpoledne i rodinné oslavy.