Nadýchané palačinky z mléčného těsta – základ dokonalé snídaně recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 3 porce
  • 30 minut
Jan, 21. 07. 2025

Tyto nadýchané palačinky připravíte rychle z jednoduchých surovin. Díky správnému poměru mléka, mouky a vajec získáte měkké a zároveň lehce křupavé okraje.

Pro 3 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Vejce s cukrem V míse ručně metličkou nebo elektrickým šlehačem ušlehejte vejce s cukrem do jemné, lehce napěněné pěny.
  • Mléko a olej Přilijte mléko, lžíci oleje a přidejte špetku soli. Krátce promíchejte.
  • Přisypání mouky Za stálého míchání po částech přisypávejte mouku, aby nevznikly hrudky. Těsto by mělo mít konzistenci řidšího jogurtu.
  • Odpočinek těsta Nechte směs 15 minut stát, aby mouka vstřebala tekutinu a těsto nabralo pružnost.
  • Smažení palačinek Na pánvi rozehřejte kousek másla nebo oleje. Naběračkou nalijte těsto a rozetřete do kruhu. Smažte 1–2 minuty z každé strany dozlatova, dokud kraje nejsou křupavé.

Počet porcí

2–3 osoby

Celková doba přípravy

  • Příprava těsta: 5 minut

  • Odpočinek těsta: 15 minut

  • Smažení: 10–12 minut

    Celkem: cca 30 minut

Tipy na servírování

  • Sladké varianty: marmeláda, med, skořicový cukr, tvaroh s ovocem

  • Slané varianty: špenát s fetou, šunka se sýrem, luštěninový dip

  • Luxusní verze: ořechová náplň se zakysanou smetanou

Závěr

Tyto palačinky z mléčného těsta jsou ideální pro rodinné snídaně i výjimečné chvíle. Nepotřebujete žádné mouky navíc ani prášek do pečiva – stačí základní suroviny a chvilka trpělivosti. Nadýchané, jemné a univerzální, prostě recept, který si zamilujete.