Nadýchané mléčné housky s máslem, které vydrží vláčné i několik dní recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 1 porce
  • 0 minut
Jan, 02. 06. 2025

Domácí mléčné housky jsou ideální volbou, pokud hledáte jednoduchý a chutný recept na pečivo, které zůstane měkké a svěží i několik dní po upečení. Díky kombinaci mléka, másla a čerstvého droždí si uchovávají vláčnost, ať už je podáváte na snídani, ke kávě nebo jako základ do domácích sendvičů.

Pro 1 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Připravte kvásek: Mléko lehce ohřejte, vmíchejte do něj cukr a droždí. Nechte 10 minut odstát, až se vytvoří pěna.
  • Zamíchejte těsto: Do větší mísy dejte mouku, špetku soli, vejce, změklé máslo a přilijte vzešlý kvásek. Vypracujte hladké, nelepivé těsto.
  • Kynutí: Zakryjte těsto utěrkou a nechte na teplém místě kynout zhruba 1 hodinu, dokud nezdvojnásobí objem.
  • Tvarování housek: Vytvarujte z těsta menší bochánky nebo podlouhlé housky a položte je na plech s pečicím papírem. Nechte ještě 20 minut dokynout.
  • Potření a pečení: Před pečením můžete housky potřít rozšlehaným vejcem pro lesk. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 20 minut dozlatova.
  • Uchovávání: Po vychladnutí skladujte housky v uzavíratelné nádobě, kde zůstanou měkké až 3 dny.
  • Počet porcí: 10 housek

  • Celková doba přípravy: 2 hodiny

Závěr

Mléčné housky jsou jednoduchým a výborným pečivem, které potěší celou rodinu. Díky použití mléka a másla zůstávají měkké a čerstvé po několik dní. Uchovávejte je ve vzduchotěsné nádobě při pokojové teplotě.

Rychlé tvarohové koláčky ke kafíčku

chuťovky
60 minut
0
(0)
30. 05. 2025 Jan