Nadýchané kynuté jahodové knedlíky vařené nad párou: Letní klasika, která se rozplývá na jazyku recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 100 minut
Jan, 19. 06. 2025

Hledáte osvědčený recept na letní sladké jídlo, které potěší celou rodinu? Kynuté jahodové knedlíky vařené nad párou jsou neodolatelné – měkké, voňavé a dokonale vláčné. Navíc se dají podávat na desítky způsobů: s rozvarem, tvarohem, máslem nebo smetanou.

Pro 4 porce

Ingredience

Na těsto:

Na náplň a dokončení:

Přílohy:

Postup přípravy

  • Kvásek Do misky rozdrobte droždí, přidejte lžíci cukru a trochu vlažného mléka. Nechte 10–15 minut vzejít kvásek.
  • Zadělání těsta V míse smíchejte mouku, sůl, vejce, zbytek mléka a vzešlý kvásek. Vypracujte hladké, nelepivé těsto a nechte ho kynout asi 60 minut.
  • Plnění Jahody omyjte a osušte. Vykynuté těsto rozdělte na menší kousky, do každého zabalte jahodu posypanou vanilkovým cukrem a vytvarujte knedlík.
  • Vaření nad párou Knedlíky vařte nad párou přibližně 15 minut bez zvedání pokličky. Po uvaření je ihned propíchněte párátkem, aby unikla pára, a potřete rozpuštěným máslem.

Celková doba přípravy: 100 minut

Počet porcí: 4

Servírování

Podávejte horké – posypané moučkovým cukrem, polité máslem nebo doplněné zakysanou smetanou, rozvarem či tvarohem. Variant je spousta a každá chutná skvěle.

Závěr receptu

Jahodové kynuté knedlíky jsou symbolem letní kuchyně, která spojuje jednoduchost, sezónní ingredience a domácí poctivost. Pokud hledáte recept, který opravdu funguje, zaručeně nadchne děti i dospělé. Navíc se vám bude hodit celou sezónu – a nejen na neděli.