Tip: Cca 5 minut před dopečením můžete teplotu zvednout o 10–20 °C pro výraznější „čepičky“. Naopak pokud povrch tmavne rychle, snižte teplotu o 10 °C.
Celková doba přípravy
-
Příprava: 15 minut
-
Pečení: 20–25 minut
-
Chlazení: 10 minut
-
Celkem: cca 45–50 minut
Počet porcí
20–24 muffinů (podle velikosti košíčků)
Závěr
Borůvkové muffiny s citronem a podmáslím jsou sázka na jistotu: krásně voní, mají šťavnatý střed a díky cukrovému posypu i jemně křupavý vršek. Vydrží měkké i druhý den – skladujte je zakryté při pokojové teplotě. Obměnit je můžete jiným ovocem (maliny, rybíz, jahody) nebo hrstí nasekaných mandlí do těsta.