Nadýchané belyaše s voňavou masovou náplní recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 10 porcí
  • 70 minut
Jan, 24. 07. 2025

Tyto domácí belyaše, inspirované tradičním receptem, jsou skvělou volbou pro víkendovou večeři i nečekanou návštěvu. Vláčné těsto v kombinaci s pikantní masovou náplní vytvoří neodolatelnou lahůdku, která zmizí dřív, než řeknete “mňam”.

Pro 10 porcí

Ingredience

Na těsto:

Na masovou náplň:

Na smažení:

Postup přípravy

  • Příprava těsta V míse smíchejte vlažné mléko s vodou, přidejte cukr, sůl, rozpuštěné máslo, olej, vejce a droždí. Postupně zašlehejte mouku, až vznikne hladké nelepivé těsto. Přikryjte utěrkou a nechte kynout 30 minut, dokud nezdvojnásobí objem.
  • Příprava náplně Na másle nebo sádle osmahněte cibuli dozlatova. Přidejte mleté maso, okořeňte solí, pepřem, koriandrem, kmínem a paprikou. Restujte, až maso vystoupí, a nechte vychladnout.
  • Tvarování belyašů Vykynuté těsto rozdělte na 10 stejně velkých kusů. Z každého vytvarujte bochánek. Bochánky rukou rozplácněte na placičky (cca 1 cm silné), doprostřed položte lžíci masové náplně. Okraje spojte nad náplní a vytvarujte měšec, pak jemně zploštěte.
  • Smažení V hluboké pánvi nebo kastrolu rozehřejte olej. Belyaše vkládejte spojem dolů a smažte z obou stran dozlatova (cca 3–4 minuty z každé). Během smažení přelévejte horkým olejem, aby se nafouklé těsto propeklo rovnoměrně.
  • Podávání Hotové belyaše nechte okapat na papírové utěrce. Podávejte teplé, ideálně s kyselým okurkovým salátem nebo s čerstvou zeleninou.

Počet porcí

10 kusů

Celková doba přípravy

  • Aktivní příprava: 25 min

  • Čekání na kynutí: 30 min

  • Smažení: 15 min

    Celkem: 1 hodina 10 minut

Závěr

Tyto belyaše si oblíbí všichni, kdo ocení domácí pečivo plné šťavnaté masové náplně. Díky jednoduché přípravě a rychlému kynutí zvládnete lahodné měšce během jediného odpoledne. Sdílejte recept s přáteli a těšte se na pochvalu – tohle pečivo zmizí z talíře okamžitě!