Nadýchaná jogurtová bublanina s meruňkami: Nejlepší letní koláč za 15 minut recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 10 porcí
  • 15 minut
Jan, 23. 06. 2025

Pokud hledáte rychlý, nadýchaný a šťavnatý moučník, který krásně vypadá a chutná jako od babičky, vyzkoušejte tuto jogurtovou bublaninu s meruňkami. Příprava vám zabere jen pár minut a výsledek potěší celou rodinu. Tento recept je ideální pro horké letní dny, kdy dozrává sladké ovoce.

Pro 10 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Příprava těsta: Vejce vyšlehejte se špetkou soli a cukrem do nadýchané pěny. Přidejte vanilkový extrakt, rozpuštěné máslo a jogurt. Důkladně promíchejte, aby vznikla hladká směs.
  • Přidání suchých surovin: Postupně prosejte mouku s práškem do pečiva a vmíchejte do tekuté směsi. Promíchejte, dokud nezískáte hladké těsto bez hrudek.
  • Příprava formy: Formu na pečení vymažte máslem nebo vyložte pečicím papírem. Nalijte těsto do formy a rovnoměrně ho rozprostřete.
  • Ovoce: Meruňky omyjte, rozpulte a odstraňte pecky. Pokládejte je na těsto řeznou stranou nahoru, mírně je zatlačte.
  • Pečení: Koláč pečte v předem vyhřáté troubě na 180 °C po dobu cca 45 minut – dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
  • Dokončení: Po vychladnutí bublaninu posypte moučkovým cukrem.

Celková doba přípravy: 15 minut příprava + 45 minut pečení

Počet porcí: 10 kousků

Závěr

Tato bublanina je skvělým způsobem, jak využít sezónní ovoce – kromě meruněk můžete použít i broskve nebo švestky. Nadýchané těsto s jemnou jogurtovou chutí se krásně doplňuje s ovocnou sladkokyselostí. Recept je jednoduchý, rychlý a výsledek zaručeně potěší každého.