Nadýchaná domácí bublanina s ovocem – rychlý univerzální recept, který zvládne každý

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 8 porcí
  • 45 minut
Jan, 22. 07. 2025

Ovocná bublanina patří k těm dezertům, po kterých se doma zapráší během chvilky. Připravíte ji z běžných surovin, během pár minut máte těsto v troubě a vůně vanilky vám provoní celý byt. Recept je univerzální – použijte jahody, borůvky, rybíz, maliny nebo třešně, čerstvé i kompotované. Každá verze chutná trochu jinak, ale vždy fantasticky.

Pro 8 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Základ těsta Vejce vyšlehejte s cukrem a vanilkovým cukrem do světlé nadýchané pěny (4–5 minut).
  • Tekuté suroviny Přilijte mléko a olej, krátce promíchejte.
  • Suché suroviny Mouku smíchejte s práškem do pečiva a postupně zapracujte do tekuté směsi. Míchejte jen dohladka, bez hrudek.
  • Pečení Formu vymažte máslem a vysypte moukou (nebo vyložte pečicím papírem). Těsto vlijte do formy, rovnoměrně rozložte ovoce. Pečte při 180 °C 30–40 minut (špejlový test).
  • Dokončení Nechte bublaninu vychladnout a poprašte moučkovým cukrem.

Počet porcí

12–16 kousků (plech cca 30 × 40 cm)

Celková doba přípravy

  • Příprava: 15 minut

  • Pečení: 30–40 minut

    Celkem: 45–55 minut

Závěr

Nadýchaná domácí bublanina s ovocem je ideální, když chcete rychlý a spolehlivý dezert. Stačí pár surovin, trocha času a výsledek potěší děti i dospělé. Nebojte se obměn – zkoušejte různé druhy ovoce, přidejte do těsta citronovou kůru nebo špetku skořice a budete mít pokaždé jinou, stejně výbornou variantu.