Nadýchaná bublanina s tvarohem a višněmi – letní klasika na plech recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 12 porcí
  • 15 minut
Jan, 10. 06. 2025

Chcete upéct dokonalý letní koláč, který voní po ovoci a zároveň zůstává krásně vláčný? Vyzkoušejte bublaninu s tvarohem a višněmi. Spojení jemného těsta, krémové tvarohové náplně a sladkokyselého ovoce vás nadchne na první ochutnání.

Pro 12 porcí

Ingredience

Na těsto:

Na náplň:

Postup přípravy

  • Příprava těsta V míse vyšlehejte vejce s krystalovým cukrem do světlé pěny. Poté postupně zašlehejte mléko a olej. Nakonec přidejte prosátou mouku smíchanou s vanilkovým cukrem a práškem do pečiva. Vše promíchejte do hladkého těsta.
  • Příprava tvarohové náplně V samostatné misce smíchejte tvaroh, moučkový cukr a vejce. Promíchejte, aby vznikl jemný krém.
  • Skládání koláče Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem. Pomocí lžíce naneste tvarohovou směs na těsto. Nakonec koláč poklaďte višněmi nebo jiným ovocem podle chuti.
  • Pečení Pečte v troubě předehřáté na 180 °C zhruba 30 minut, dokud povrch nezezlátne a špejle zapíchnutá do středu nevyjde suchá.

Celková doba přípravy

15 minut příprava + 30 minut pečení = 45 minut

Počet porcí

12 porcí

Závěr receptu

Tato bublanina je skvělým způsobem, jak zužitkovat sezónní ovoce. Tvaroh dodává koláči vláčnost, višně zase osvěžující kyselkavost. Ať už ji připravíte na neděli, nebo jen tak k odpolední kávě, vždy potěší celou rodinu. Pokud máte přebytky třešní nebo višní, určitě si tento recept uložte – stane se vaší letní stálicí.