Muffiny s jablky a tvarohem: vláčné, jemné a hotové za pár minut recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 6 porcí
  • 40 minut
Jan, 04. 11. 2025

Muffiny s jablky a tvarohem jsou skvělou volbou pro víkendovou snídani, odpolední kávu i rychlou sladkou svačinu. Jsou vláčné, nadýchané, krásně voňavé po skořici a vanilce. Navíc jejich příprava je rychlá a zvládne ji i začátečník.

Pro 6 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Troubu předehřejte na 175 °C.
  • Jablka oloupejte a nakrájejte na malé kousky.
  • V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr, skořici a jablka.
  • V jiné misce prošlehejte vejce s olejem, cukrem a tvarohem.
  • Obě směsi spojte a rychle promíchejte, těsto by mělo zůstat nadýchané.
  • Naplňte formičky na muffiny a pečte přibližně 25 minut dozlatova.

Celková doba přípravy

cca 40 minut

Počet porcí

cca 12 muffinů

Závěr receptu

Tento recept je důkazem, že i z pár základních surovin se dá vytvořit dezert, který okouzlí svou chutí i vůní. Muffiny jsou po upečení vláčné, jemné a druhý den ještě chutnější. Hodí se na víkendový stůl, do krabičky na svačinu, ale i ke slavnostním příležitostem, kdy chcete rychle a jednoduše připravit něco, co má úspěch.