Mleté maso se sýrem a cibulovou šťávou, jak má být recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 60 minut
Jan, 02. 06. 2025

Tento recept potěší všechny milovníky tradiční české kuchyně. Kombinace mletého masa, uzeného sýra a cibulové šťávy vytváří plný a výrazný pokrm, který skvěle doplní jemná bramborová kaše se šnytlíkem. Ideální volba na víkendový oběd nebo vydatnou večeři.

Pro 4 porce

Ingredience

Na mleté plátky:

Na bramborovou kaši:

Postup přípravy

  • V míse smíchejte mleté maso s vejcem, nastrouhaným uzeným sýrem, solí a pepřem. Vytvořte z něj rovnoměrné ploché plátky.
  • Cibuli nakrájejte na kolečka a rozložte na dno vymazané pečenky nebo pekáče. Na cibuli položte připravené masové plátky.
  • Podlijte trochou vody, přiklopte a pečte přibližně 40 minut při 180 °C, dokud maso nezezlátne a cibule se nezměkne.
  • Mezitím si připravte bramborovou kaši. Oloupané brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Sceďte, rozšťouchejte, přidejte máslo a ohřáté mléko. Nakonec vmíchejte nasekaný šnytlík.
  • Podávejte mleté plátky s cibulovou šťávou a porcí kaše.
  • Počet porcí: 4

  • Celková doba přípravy: 60 minut

Závěr receptu:

Mletý plátek s uzeným sýrem, doplněný šťávou z pečené cibule a jemnou šnytlíkovou kaší, je poctivý pokrm, který zasytí a zahřeje. Kombinace chutí je výborně vyvážená a díky jednoduché přípravě je tento recept ideální i pro každodenní vaření. Navíc se dobře ohřívá, takže si jej můžete připravit i dopředu.