Mini-koblížky ze Salka, hotové za 15 minut! recept
- Snadné na přípravu
- 4 porce
- 15 minut
Tyto mini-koblížky jsou ideální, když máte chuť na něco rychlého a sladkého. Připravené jsou během pár minut a chutnají skvěle i samotné, ale můžete je podávat také se zakysanou smetanou nebo jogurtem. Jejich jednoduchá příprava a lahodná chuť vás určitě okouzlí!
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
- Příprava těsta: Vejce rozmícháme se sodou a špetkou soli. Poté přidáme Salko a vše dobře promícháme. Postupně přisypáváme mouku a rukou hněteme pevné těsto.
- Formování koblížků: Těsto rozdělíme na několik menších kusů a z nich nakrájíme malé kousky, které tvarujeme do podoby mini-koblížků.
- Smažení: Koblížky smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Jakmile jsou hotové, vyjmeme je a necháme okapat na papírové utěrce.
- Podávání: Podávejte je samotné, se zakysanou smetanou nebo jogurtem podle chuti.