Milujete vdolky? Pak vyzkoušejte tento recept! U nás se vždycky všechny sní!

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 5 porcí
  • 25 minut
Tomáš, 24. 10. 2024

Milujete vdolky? Tento recept si zamilujete! Ať už pro děti nebo dospělé, vdolky jsou ideální volbou pro snídani nebo rychlý sladký zákusek ke kávě či čaji. U nás se vždy snědí během okamžiku, tak je zkuste i vy a užijte si jejich nadýchanou a vláčnou konzistenci.

Pro 5 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Příprava těsta: V misce smíchejte vajíčko, cukr a sůl. Vyšlehejte žloutek s bílkem, až vznikne jemná pěna.
  • Kefír: Zahřejte kefír na teplotu 35-40 °C a přelijte ho do směsi s vajíčkem. Vše dobře promíchejte.
  • Mouka: Postupně přisypávejte mouku a metličkou míchejte, dokud nevznikne hladké těsto. Mělo by mít konzistenci husté smetany. Pokud je těsto příliš řídké, přidejte více mouky.
  • Soda a ocet: Smíchejte sodu s octem a přidejte do těsta. Ihned promíchejte. Po několika minutách těsto ztratí na hustotě, proto ho nechte odpočinout přibližně 10 minut, aby získalo objem.
  • Smažení: Nalijte na pánev cca 1 cm oleje a zahřejte ho. Pomocí lžíce tvořte z těsta kulaté placky. Jakmile se na povrchu objeví malé dírky, otočte vdolky na druhou stranu a smažte, dokud nezískají zlatavou barvu.
  • Dokončení: Smažte z každé strany přibližně 1-2 minuty, poté vdolky servírujte.

Tyto nadýchané vdolky si oblíbíte. Podávejte je s džemem, Nutellou, medem nebo jinou oblíbenou sladkou náplní. Výběr je jen na vás! Dobrou chuť!