Měkoučké dvoubarevné rohlíčky: Perfektní k snídani, svačinu i ke kávičce! recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 8 porcí
  • 75 minut
Tomáš, 19. 12. 2024

Domácí rohlíčky, které jsou nejen krásně měkoučké, ale také chuťově dokonalé. Díky dvoubarevnému těstu jsou nejen lahodné, ale i oku lahodící. Skvělé na snídani, svačinu i ke kávě. Navíc je jejich příprava jednoduchá!

Pro 8 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Příprava kvásku: Droždí rozdrobte do vlažného mléka, přidejte trochu cukru a nechte vzejít kvásek (asi 10 minut).
  • Hnětení těsta: Do mísy prosejte mouku, přidejte cukr, sůl, olej a připravený kvásek. Vypracujte hladké těsto. Těsto rozdělte na dvě poloviny. Do jedné zapracujte kakao, aby vzniklo tmavé těsto.
  • Tvarování rohlíčků: Obě těsta rozdělte na menší stejně velké díly. Každý díl rozválejte na kruh. Na sebe položte vždy jeden bílý a jeden hnědý kruh, mírně je přitlačte k sobě a rozkrájejte na trojúhelníky. Trojúhelníky srolujte od širší strany ke špičce a vytvarujte rohlíčky.
  • Příprava k pečení: Rohlíčky přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Nechte je 15 minut odpočinout. Před pečením je potřete rozšlehaným vejcem.
  • Pečení: Pečte v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 15–20 minut, dokud rohlíčky nezískají zlatavou barvu.

Tipy:

  • Rohlíčky můžete naplnit džemem, nutellou nebo ořechovou náplní pro ještě bohatší chuť.
  • Kombinace bílého a hnědého těsta umožňuje vytvořit různé variace vzhledu.

Dobrou chuť! Tyto rohlíčky si zamiluje celá rodina. Sdílejte recept s přáteli a překvapte je touto sladkou pochoutkou.