Medové krémové řezy – jemný dezert, který si zamilujete po prvním soustu recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 12 porcí
  • 50 minut
Jan, 15. 10. 2025

Medové krémové řezy jsou klasický domácí zákusek, který nikdy nezklame. Vláčné pláty s medem, krupicovým krémem a marhuľovým džemem vytvářejí dokonalou harmonii chutí. Tento recept je osvědčený po generace – a jakmile ho vyzkoušíte, jinak je už péct nebudete.

Pro 12 porcí

Ingredience

Těsto:

Krém:

Čokoládová poleva:

Postup přípravy

  • Příprava těsta V míse smíchejte mouku, cukr a jedlou sodu. Přidejte sádlo, rozpuštěný med, vejce a po troškách mléko. Vypracujte polotuhé těsto, které rozdělte na čtyři stejné části. Každý díl vyválejte na velikost plechu a pečte na zadní straně plechu (nebo na pečicím papíru) při teplotě 200 °C přibližně 6 minut, dokud pláty nezezlátnou. Po upečení je nechte vychladnout.
  • Krém Mléko přiveďte k varu, přisypte krupici a uvařte hustou kaši. Nechte ji vychladnout. Margarín vyšlehejte s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny a po částech do něj vmíchejte vychladlou krupicovou kaši. Vznikne hladký a nadýchaný krém.
  • Sestavení řezů Na první plát naneste polovinu krému, přiklopte druhým plátem a ten potřete meruňkovým džemem. Poté položte třetí plát, rozetřete zbytek krému a přiklopte posledním plátem. Lehce zatěžkejte a nechte přes noc v chladu, aby těsto změklo a chutě se propojily.
  • Poleva Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni, přidejte olej a míchejte, dokud nebude směs lesklá a hladká. Polevou potřete horní plát a nechte ji ztuhnout při pokojové teplotě.

Čas přípravy a počet porcí

  • Doba přípravy: 50 minut

  • Doba pečení: 25 minut

  • Doba chlazení: 12 hodin

  • Celková doba: přibližně 13 hodin 15 minut

  • Počet porcí: 12

Závěr

Medové krémové řezy jsou symbolem poctivého domácího pečení. Díky jemnému krupicovému krému, medovým plátům a meruňkové vrstvě chutnají lépe s každým dnem. Po odležení získají dokonalou strukturu a stanou se ozdobou každého slavnostního stolu. Tento recept si určitě uložte – stojí za to.