Masovo-hříbkové kuličky s vynikající rajčatovou omáčkou recept
- Snadné na přípravu
- 1 porce
- 0 minut
Pro 1 porce
Ingredience
Postup přípravy
-
- Nejprve si uvařte rýži, kterou nechte následně vychladnout.
- Poté si vezměte cibuli a hříbky, které nakrájejte na kostičky a následně rozmixujte na tzv. pyré.
- Teď přijde na řadu mleté maso, které si dejte do samostatné velké mísy.
- Poté přidejte houbovou směs, rýži, sůl a koření dle chuti, nastrouhaný tvrdý sýr a kopr.
- Nezapomeňte důkladně promíchat.
- Z připravené směsi si vytvarujte kuličky libovolné velikosti.
- Doporučujeme navlhčit si ruce, ať Vám to tvarování jde pěkně od ruky.
- Teď je na řadě příprava omáčky.
- Nejprve si nakrájejte na plátky rajčata, poté přidejte protlak, cukr a zakysanou smetanu.
- Vše důkladně promíchejte a dle potřeby zahustěte moukou.
- Kuličky poté vyskládejte na pekáč, zalijte připravenou omáčkou a pečte na 180 stupňů přibližně 60 minut.
- Pekáč nezapomeňte přikrýt alobalem.
Podobné recepty
Další recepty
Zapečený obalovaný květák z trouby – křupavý, lehký a chutný bez smažení
hlavní chody
45 minut

Lovcova omáčka z Černého lesa – silná, aromatická a dokonale návyková
hlavní chody
50 minut