Masovo-hříbkové kuličky s vynikající rajčatovou omáčkou recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 1 porce
  • 0 minut
Tomáš, 30. 01. 2019

Pro 1 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1. Nejprve si uvařte rýži, kterou nechte následně vychladnout.
    2. Poté si vezměte cibuli a hříbky, které nakrájejte na kostičky a následně rozmixujte na tzv. pyré.
    3. Teď přijde na řadu mleté maso, které si dejte do samostatné velké mísy.
    4. Poté přidejte houbovou směs, rýži, sůl a koření dle chuti, nastrouhaný tvrdý sýr a kopr.
    5. Nezapomeňte důkladně promíchat.
    6. Z připravené směsi si vytvarujte kuličky libovolné velikosti.
    7. Doporučujeme navlhčit si ruce, ať Vám to tvarování jde pěkně od ruky.
    8. Teď je na řadě příprava omáčky.
    9. Nejprve si nakrájejte na plátky rajčata, poté přidejte protlak, cukr a zakysanou smetanu.
    10. Vše důkladně promíchejte a dle potřeby zahustěte moukou.
    11. Kuličky poté vyskládejte na pekáč, zalijte připravenou omáčkou a pečte na 180 stupňů přibližně 60 minut.
    12. Pekáč nezapomeňte přikrýt alobalem.