Fantastický a nepřekonatelný makový koláč od babičky recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 8 porcí
  • 0 minut
Tomáš, 19. 11. 2018

Pro 8 porcí

Ingredience

Postup přípravy

    1. Na těsto vymícháme mouku, máslo, cukr, prášek do pečiva a smetanu utřenou se žloutky. Vypracujeme hladké, ale tuhé těsto, které vytvarujeme do bochánků, zabalíme do fólie a uložíme do ledničky alespoň na 30 minut.
    2.  

      Na náplň si smícháme v jedné misce sypké přísady a v druhé mléko s rozpuštěným máslem a citronovou kůrou.

    3.  

      Tekutou směs pomalu vmícháme do té sypké pomocí šlehače. Nakonec opatrně cukrářským jazykem vmícháme do směsi i sníh z bílků a špetky soli.

    4.  

      Těsto vyjmeme z ledničky a rozdělíme ho na dvě části. Každou část rozválíme do tvaru plátu tak, aby nám velikostí seděl na plech o rozměrech 30 × 25 cm.

    5.  

      První plát uložíme na dno vymazaného plechu a navrstvíme na něj náplň.

    6.  

      Opatrně přikryjeme druhým plátem těsta a vrch propícháme vidličkou.

    7.  

      Koláč vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 200 stupňů 10 minut.

    8.  

      Potom stáhneme na 170 stupňů a pečeme ještě 15 minut, nebo dokud není povrch zlatavý.

    9.  

      Necháme vychladnout, poprášíme moučkovým cukrem a podáváme.