Makový dezert se žloutkovým krémem a čokoládou: Sladká harmonie chutí recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 8 porcí
  • 100 minut
Jan, 06. 01. 2025

Pokud hledáte vynikající dezert, který je lahodnou kombinací máku, žloutkového krému a čokoládové polevy, tento recept vás určitě nadchne. Skvěle se hodí ke kávě nebo jako sladká tečka za obědem. Nejenže je chutný, ale díky maku i zdravější.

Pro 8 porcí

Ingredience

Na těsto:

Na krém:

Na vrch:

Postup přípravy

  • Příprava těsta: Vyšlehejte bílky s cukrem do tuhého sněhu. Poté postupně přidejte mouku, mletý mák a kokos. Směs důkladně promíchejte, aby vzniklo hladké těsto.
  • Pečení těsta: Připravte plech vyložený pečicím papírem a rovnoměrně na něj rozetřete těsto. Pečte v předehřáté troubě při 180 °C asi 25 minut, dokud těsto nezezlátne.
  • Příprava krému: Vyšlehejte žloutky s cukrem do hladké pěny. Škrob rozmíchejte v mléce a přidejte jej k žloutkům. Zahřívejte směs na mírném plameni a za stálého míchání přidejte pudinkový prášek. Jakmile krém zhoustne, odstavte jej z plamene a vmíchejte máslo.
  • Sestavení dezertu: Na vychladlé těsto rovnoměrně rozetřete připravený žloutkový krém. Na krém rozložte rozdrcené sušenky, které jste předem namočili do silné kávy.
  • Čokoládová poleva: Čokoládu s mlékem rozpusťte ve vodní lázni. Hotovou polevou potřete celý dezert a povrch důkladně uhlaďte. Nechte ztuhnout.

Tipy na servírování:

  • Dezert podávejte dobře vychlazený, aby se všechny chutě krásně spojily.
  • Pro extra efekt můžete povrch ozdobit špetkou kokosu nebo nastrouhanou čokoládou.

Dobrou chuť!