Makové bochánky z hrnečku s jemnou chutí připravené za 15 minut! recept
- Sředně těžká přípava
- 12 porcí
- 90 minut
Tyto makové bochánky jsou neodolatelně měkké, vláčné a jejich jemná chuť máku se dokonale snoubí s lehkým těstem. Každé sousto se rozplývá na jazyku a bochánky chutnají skvěle i po dvou dnech od upečení. Připravte je pro svou rodinu a užijte si tento makový zážitek společně!
Pro 12 porcí
Ingredience
Těsto:
Náplň:
Postup přípravy
- Příprava těsta: Do vlažného mléka rozdrobte kvasnice a nechte je aktivovat. V míse smíchejte mouku, vejce, cukr a rozpuštěné máslo. Do vzniklého důlku nalijte mléko s kvasnicemi a vymíchejte hladké těsto. Těsto nechte kynout na teplém místě po dobu 40 minut.
- Příprava náplně: Mezitím smíchejte mletý mák, cukr, citronovou kůru, vanilkovou příchuť a rozpuštěné máslo.
- Formování bochánků: Po vykynutí těsto vyválejte na pomoučeném vále na tenký plát. Doprostřed těsta naneste makovou náplň, zaviňte a nakrájejte na plátky. Plátky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a každý bochánek potřete rozšlehaným žloutkem.
- Pečení: Nechte bochánky na plechu ještě 10 minut odpočívat. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut, dokud nejsou zlatavé.