Celková doba přípravy: 50–55 minut (15 minut příprava + 30 minut pečení + 5–10 minut vychladnutí)
Počet porcí: 16 (plech cca 36 × 26 cm)
Tipy pro jistotu úspěchu
-
Pokud jsou meruňky velmi kyselé, lehce je poprašte vanilkovým cukrem přímo na plechu.
-
Chcete pevnější tvarohové „ostrůvky“? Vmíchejte do tvarohu lžičku kukuřičného škrobu.
-
Místo meruněk lze použít švestky, broskve nebo nektarinky; pečicí čas zůstává podobný.
Závěr
Maďarský tvarohový koláč s meruňkami je skvělý důkaz, že i z několika málo surovin vznikne nadýchaný a šťavnatý dezert na plech, který se bude krájet jeden kousek za druhým. Díky jednoduchému postupu a „hrnkovým“ poměrům se hodí i pro začátečníky. Uložte si recept do letního repertoáru – vyplatí se při nedělní kávě i na rodinné oslavy.