Macecha řezy s čokoládovým pudinkem a zakysanou smetanou: dezert, který si zamilujete recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 16 porcí
  • 25 minut
Jan, 25. 04. 2025

Chcete připravit moučník, který oslní vzhledem i chutí? Vyzkoušejte tradiční Macecha řezy – jemný piškot, čokoládový pudink a nadýchaný krém ze zakysané smetany tvoří dokonalou kombinaci pro každou slavnostní příležitost i nedělní odpoledne.

 

Pro 16 porcí

Ingredience

Na těsto:

Na pudink:

Na krém:

Další:

Postup přípravy

  • Příprava pudinku Uvařte čokoládový pudink s mlékem a cukrem podle návodu. Nechte jej za občasného míchání zchladnout.
  • Příprava těsta Oddělte žloutky od bílků. Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny, přidejte vodu, olej a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a opatrně ho vmíchejte do těsta. Větší polovinu těsta nalijte na vymazaný a vysypaný plech. Zbytek obarvěte kakaem a naneste na světlou vrstvu. Navrch rovnoměrně rozprostřete vychladlý pudink.
  • Pečení Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut. Těsto musí být pevné a zlatavé.
  • Příprava krému Ušlehejte smetanu se ztužovačem a vanilkovým cukrem. Přidejte zakysanou smetanu a dobře promíchejte. Krém naneste na vychladlý korpus.
  • Dokončení Dezert dle chuti posypte kakaem, nastrouhanou čokoládou nebo trochou skořice. Nechte odležet v lednici, ideálně přes noc.

Čas přípravy:

  • příprava: 25 minut

  • pečení: 30 minut

  • chlazení: min. 2 hodiny

  • celkem: cca 3 hodiny

Počet porcí:

  • přibližně 16 řezů

Závěr

Macecha řezy s pudinkem a smetanovým krémem jsou ideální volbou pro každého, kdo chce potěšit své blízké lahodným domácím moučníkem. Díky snadné přípravě a vynikající chuti se tento dezert rychle stane stálicí vaší kuchyně.