Luxusní loupáky a loupáčky, které jsou výborné s marmeládou ke kakau nebo i jen tak. Výborné i studené. recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 10 porcí
  • 0 minut
Tomáš, 17. 09. 2021

Pro 10 porcí

Ingredience

Postup přípravy

Z trošky mléka, droždí a špetky cukru nechte vzejít kvásek. Kvásek smíchejte s ostatními surovinami, vypracujte těsto a nechte zhruba 1h kynout, až zdvojnásobí objem.
Těsto rozdělte na pomoučeném vále na 10 dílů a nechte 20 min.kynout.Pak bochánky rozválejte na placku a smotejte loupáky.Přesuňte na plech vyložený peč.papírem,
přikryjte útěrkou a nechte ještě 30 min.kynout.Troubu předehřejte na 180°C. Loupáky potřete rozšlehaným vejcem a posypte mákem. Pečte 15-20 min.
Pokud loupáky potřete ihned po vytažení z trouby cukrem rozmíchaným v trošce vody a rumu,budou se krásně lesknout. Přeji dobrou chuť😏😋👍

Recept nám zaslala p. Blanka Kozáková.

Děkujeme 😍

 

Doporučené články: