Luxusní jablkové poháry s karamelovým krémem: minimum práce, maximum chuti recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 15 minut
Jan, 15. 04. 2025

Hledáte rychlý, ale efektní dezert? Tyto jablkové poháry s jemným karamelovým krémem jsou hotové raz dva a zaručeně oslní každého hosta. Skvěle se hodí jako sladká tečka po obědě nebo jako podzimní mlsání ke kávě.

Pro 4 porce

Ingredience

Na krém:

Na ozdobu:

Postup přípravy

  • Příprava základu: Jablko omyjte, odstraňte jádřinec a nakrájejte na měsíčky. Vložte ho do mixéru, zalijte mlékem a rozmixujte dohladka. Směs přeceďte přes jemné sítko do menšího hrnce.
  • Vaření krému: Do jablečného mléka přidejte karamelový pudinkový prášek a kukuřičný škrob. Za stálého míchání vařte asi 2 minuty, dokud směs nezhoustne.
  • Chlazení: Krém nalijte do skleniček nebo pohárů a nechte vychladnout. Poté je uložte do chladničky alespoň na 2 hodiny.
  • Karamelizovaná jablka: Mezitím oloupejte druhé jablko, zbavte ho jádřince a nakrájejte na malé kostičky. Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte jablka, zasypte cukrem a skořicí. Dusíme přibližně 12 minut, dokud jablka nezměknou a nezískají karamelový nádech.
  • Dokončení: Po vychlazení krému navrstvíme do každého poháru asi lžíci karamelizovaných jablek. Nakonec posypeme nasekanými ořechy nebo mandlemi.

Celková doba přípravy

Příprava: 15 minut

Vaření: 15 minut

Chlazení: 2 hodiny

Celkem: cca 2 hodiny 30 minut

Závěr receptu

Tyto jablkové poháry bez pečení jsou důkazem, že i z pár surovin dokážete vykouzlit neodolatelný dezert. Karamelový nádech, jemná textura a voňavá skořice tvoří kombinaci, která potěší nejen chuťové buňky, ale i oči. Vypadá slavnostně, chutná báječně a zvládne ho opravdu každý.

Tip: Pokud chcete poháry ještě vylepšit, přidejte do krému trochu vanilkového extraktu nebo navrch šlehačku.