Luxusní francouzský krém na plnění a zdobení: Bez tvarohu i mascarpone recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 12 porcí
  • 20 minut
Jan, 11. 04. 2025

Hledáte dokonalý krém na dorty a dezerty, který je lehký, stabilní a zároveň krásně drží tvar? Tento francouzský krém bez mascarpone si zamilujete! Je hladký, nadýchaný, s jemnou citronovo-vanilkovou příchutí a dokonale se hodí na zdobení i plnění dezertů. Neobsahuje žádný tvaroh, šlehačku ani mascarpone, a přesto chutná jako z profesionální cukrárny.

Pro 12 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Příprava žloutků Do žloutků přidejte jednu lžíci cukru a vyšlehejte do pěny.
  • Příprava cukrového sirupu Zbytek cukru smíchejte s vodou a dejte vařit ve vodní lázni. Vařte 3 minuty, dokud se cukr zcela nerozpustí.
  • Spojení se žloutky Horký cukrový sirup pomalu, za stálého šlehání, lijte do vyšlehaných žloutků. Pokračujte ve šlehání, dokud směs zcela nevychladne.
  • Přidání másla a dochucení Do vychladlé směsi přidejte změklé máslo a důkladně prošlehejte. Nakonec přidejte citronovou šťávu a vanilkový extrakt. Šlehejte ještě alespoň 2 minuty, dokud nebude krém zcela hladký a jemný.

Celková doba přípravy:

Příprava: 20 minut

Celkem: cca 20 minut

Počet porcí:

Dostatek krému na zdobení nebo plnění cca 2 dortových korpusů nebo 30 ks košíčků

Závěr receptu:

Tento luxusní francouzský krém je ideální volbou, pokud chcete vytvořit opravdu reprezentativní a chutný dezert. Po vychlazení perfektně drží tvar, ať už ho použijete do košíčků, na rohlíčky nebo pro složité květinové dekorace. Uchovávejte ho v uzavřené dóze v lednici až několik dní – jeho chuť se tím jen prohloubí.