Luxusní domácí tvarohové croissanty s lahodnou tvarohou náplní recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 02. 02. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Náplň

    • 750 g tvarohu
    • 100 g hrozinek
    • 1 polévkové lžíce krupicového cukru
    • 1 balíček vanilkového cukru
    • 2 žloutky
    1. Nejprve připravte z kvasnic, cukru a poloviny dávky vlažného mléka kvásek podle vašich zvyklostí.
    2. Do mísy prosejte mouku, přidejte ostatní suroviny, kvásek a vypracujte hladké těsto.
    3. Přikryjte jej utěrkou a nechejte na teplém místě kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
    4. Je čas, abyste si připravili náplň. Jednoduše smíchejte všechny suroviny do hladké hmoty a dejte do ledničky.
    5. Vykynuté těsto rozválejte asi na 0,5 cm a vykrájejte trojúhelníky.
    6. Do středu každého z nich dejte kousek náplně a srolujte do tvaru rohlíčku.
    7. Plech vyložte papírem na pečení, naskládejte na něj připravené croissanty a vložte do trouby vyhřáté na 210°C.
    8. Pečte 10 minut a poté stáhněte na 180°C a pečte dalších 20 minut dozlatova.
    9. Před podáváním můžete pocukrovat moučkovým cukrem.