Luxusní domácí tvarohové croissanty s lahodnou tvarohou náplní recept

Ingredience

  • 60 ml mléka
  • 60 g droždí
  • 1 polévkové lžíce cukru krupice
  • 300 g hladké mouky
  • 1 žloutek
  • 90 g másla
  • špetka soli
  • 750 g tvarohu
  • 100 g hrozinek
  • 1 polévkové lžíce krupicového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 2 žloutky
4x
0 Kcal
00:00
Snadné

Postup přípravy

Náplň

  • 750 g tvarohu
  • 100 g hrozinek
  • 1 polévkové lžíce krupicového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 2 žloutky
  1. Nejprve připravte z kvasnic, cukru a poloviny dávky vlažného mléka kvásek podle vašich zvyklostí.
  2. Do mísy prosejte mouku, přidejte ostatní suroviny, kvásek a vypracujte hladké těsto.
  3. Přikryjte jej utěrkou a nechejte na teplém místě kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
  4. Je čas, abyste si připravili náplň. Jednoduše smíchejte všechny suroviny do hladké hmoty a dejte do ledničky.
  5. Vykynuté těsto rozválejte asi na 0,5 cm a vykrájejte trojúhelníky.
  6. Do středu každého z nich dejte kousek náplně a srolujte do tvaru rohlíčku.
  7. Plech vyložte papírem na pečení, naskládejte na něj připravené croissanty a vložte do trouby vyhřáté na 210°C.
  8. Pečte 10 minut a poté stáhněte na 180°C a pečte dalších 20 minut dozlatova.
  9. Před podáváním můžete pocukrovat moučkovým cukrem.