Luxusní čokoládové řezy se žloutkovým krémem: Sladký dezert pro slavnostní příležitosti recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 12 porcí
  • 40 minut
Jan, 02. 05. 2025

Pokud hledáte výjimečný dezert, který okouzlí vzhledem i chutí, tyto luxusní čokoládové řezy se žloutkovým krémem jsou tou pravou volbou. Kombinace bohatého čokoládového korpusu a jemného žloutkového krému vytváří nezapomenutelný chuťový zážitek.

Pro 12 porcí

Ingredience

Na korpus:

Na žloutkový krém:

Na polevu:

Na dokončení:

Postup přípravy

  • Příprava korpusu: Bílky se špetkou soli ušlehejte do tuhého sněhu. Postupně přidávejte cukr a šlehejte do lesklé hmoty. Vmíchejte mouku s kypřicím práškem a poté i strouhanou čokoládu. Těsto rozetřete na pečicí papír ve formě a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 8 minut. Nechte zcela vychladnout.
  • Příprava krému: Žloutky, cukr, škrob a část mléka smíchejte do hladké hmoty. Zbytek mléka zahřejte a směs do něho vlijte. Vařte za stálého míchání do zhoustnutí. Nechte vychladnout pod potravinovou folií. Poté zašlehejte máslo do vychladlého krému.
  • Příprava polevy: V kastrůlku zahřejte mléko s máslem, přidejte čokoládu a rozmělete na hladkou polevu. Nechte vychladnout.
  • Sestavení dezertu: Korpus rozřízněte na tři stejné díly. Každou vrstvu potřete mlékem, poté rozetřete žloutkový krém. Postup opakujte a zakončete vrstvou krému. Povrch polijte připravenou čokoládovou polevou.
  • Dokončení: Dezert uložte alespoň na 4 hodiny (ideálně přes noc) do lednice. Před podáváním ozdobte dle chuti například strouhanou čokoládou či pařížskou šlehačkou.

Celková doba přípravy

  • Příprava: 40 minut

  • Pečení a chlazení: cca 5 hodin

Počet porcí

  • 12 až 15 řezů dle velikosti

Závěr

Luxusní čokoládové řezy se žloutkovým krémem jsou dokonalou volbou pro slavnostní události nebo jako sladká tečka za nedělním obědem. Spojení intenzivní čokolády s jemným krémem nadchne každého milovníka cukrářských specialit. Nezapomeňte se o recept podělit i s přáteli!